Skoterturné

Måndagen den 18 april 2011 drog "Basse on tour" igång med oss i Patriks Combo, Ständut blakk och Marmeladorkestern. Vi gjorde resan Åre - Trillevallen - Bydalsfjällen - Östersund på fyra dagar. Vi började på Åreskutans topp den 18:e och slutade på stortorget i Östersund på skärtorsdagen. Vi hade tillsammans med en stab lyckats bygga upp en riktigt häftig turne där alla intäkter gick till Bassestiftelsen som är en stiftelse som ser till att barn som hamnar på Östersunds sjukhus får det bra. ALLA intäkter, 100 %, går till barnens välmående i detta fall. ALLA jobbar helt ideellt och det känns jätteviktigt.

Tidningarna i länet och två radiostationer hängde med och bevakade. Man kunde skänka pengar via SMS ute i backen. Vi blev sponsrade på 1000 mössor som skulle säljas, 4 tvådagarspaket för en hel familj på Astrid Lindgrens värld, listan bara rullar på. Alla lokala ICA-handlare bjussade barnen, och dom vuxna, på godisregn. ICA-gänget hade även utmanat alla företag i nejden att skänka en hundring per anställd. Listan blev lång och vi klädde på projektet mer och mer för varje dag, det blev en panggrej för Bassestiftelsen. En panggrej för barnen på Östersunds sjukhus.

Alltså:
Vi spelade musik, auktionerade ut saker och busade på i största allmänhet på följande platser:
18/4 - Olympiaplatån i Åre
19/4 - Vid liften i Trillevallen
20/4 - Någonstans i Bydalsfjällen
21/4 - Stortorget i ÖstersundTrevligt, trevligt! - Patrik Zackrisson, initiativtagare till Basse on tour

Så gick det till!
Historien börjar egentligen sommaren 97 då bandet (Vi hette då Hysterix) gjorde en regelrätt flakmopedsturné med all utrustning på flaket. Ge oss ström och det är riggat på 4,5 minuter. Vi var då Storsjöyrans officiella förband under en vecka. Uppföljaren till detta kom i för några år sedan då vi körde igång vår snöskoterturné. Två skoterkälkar med PA, en stor kälke för trummor och andra instrument samt en kälke för ett ganska kraftigt elverk. Snart i en snödriva nära dej Då nästan allt är riggat och klart är uppackningen klar på ca: 5 minuter. Något sämre än mopedturnén alltså, men ändå snabbare än de flesta band som ska spela på en fjällsjö.

Media i fjällen
Där, mitt ute i Årefjällen, träffade vi på Rix Morron Zoo-gänget och spelade lite för dem. Dom blev så till sej att vi fick komma ner till Stockholm för en spelning live i deras morgonshow och det har vi gjort många gånger sedan dess.
Iskall spelning
Det blev även en snöskoterspelning tillsammans med Sveriges Radio Jämtland, en livesändning från Renfjället, Edsåsdalen. Tillsammans med programledare Lotta Lövgren sändes programmet Zenit mellan 11 och 13. Direkt efter sändningen körde hela gänget mot Åre och Fjällgården där Radio Jämtlands Johannes Adolfsson väntade för en bandning av en After-ski-spelning.

Boka oss
Vill du ha en udda upplevelse... eller bara tycker om konstiga saker i allmänhet. Då tycker vi att du ska ringa och boka oss på en gång. Förmodligen så kan du inte heller hitta en billigare skoterorkester i norden. Eller om du ens hitttar någon. Detta ingår i grundpaketet
> Tre frusna, glada gubbar i röd dräkt.
> Tre st. specialbyggda skoterkälkar med inbyggt ljudsystem.
> Elverk om inte ström finns på plats och det gör det inte.
> Specialtrumset - fastskruvad i skoterkälke,
> Synt- inbyggd i en glaskupa med elvärme i
> Gitarr- inglasad ett plexiglasrör.
> Tre Yamaha-skotrar- som orkar dra lasset Toppunderhållning i ca 30
> min. Beroende på temperatur...

Ännu en gång är Patrik´s Combo i framkant vad gäller forskning, utveckling och framtagning av innovativa hjälpmedel för musiker som vill uppåt och för band som vill vara coola. Snart i en snödriva nära dej!